Jobtitel: Dyrepasning og naturforvaltning i Thy: Skab plads til klitnatur og velfærd for fritlevende husdyr

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Brænder du for at skabe plads til mere og bedre klitnatur og evner du at give fritlevende store planteædere som fx heste et godt liv, så de kan være med til at forme klitnaturen? Så har du nu chancen for et enestående job med et praktisk fokus på dyr, dyrevelfærd og naturudvikling i landets vildeste hjørne.

Opgaver og organisering
Naturstyrelsen Thy forvalter store og sammenhængende statsejede naturarealer i Thy og Hanherred, i alt ca. 32.000 hektar fra Agger Tange i syd og til Tranum i øst. Naturområderne kendetegnes af store klitheder, klitplantager og søer/vådområder. Vi forvalter både naturværdier og borgernes mulighed for friluftsliv på arealerne.

Vi er en del af Naturstyrelsen, der har 16 landsdækkende lokale enheder og et hovedkontor beliggende i Randbøl. Her i Thy er vi ca. 35 medarbejdere. Den ene halvdel er skovarbejdere, der arbejder ude i naturen og som du bliver en del af. Den anden halvdel, er funktionærer, der arbejder fra enhedskontoret beliggende ved Vandet Sø lidt øst for Klitmøller. I jobbet vil du samarbejde med kolleger fra forskellige faggrupper i Naturstyrelsen. Du vil få engagerede kolleger, hvor samarbejdet er præget af gensidig tillid og respekt.

Vi har i mange år samarbejdet med lokale dyreholdere, hvis dyr afgræsser mange af vores naturarealer. Det samarbejde fortsætter, og du kommer som en del af din ansættelse til at have kontakt med en række af de private dyreholdere. Din primære opgave hænger dog sammen med, at vi nu selv erhverver og ejer husdyr, der skal leve så frit som muligt i vores fælles natur. Vi forbereder os blandt andet på opgaven med fritlevende husdyr i den kommende Naturnationalpark Hanstholm, og det er her du kommer ind i billedet.

Din væsentligste opgave bliver det praktiske arbejde med, at tilse og tage hånd om vores egne fritlevende husdyr som for eksempel heste og køer. Du bliver en central spiller på det hold af medarbejdere, vi er ved at opbygge til opgaven. Opgaven ledes af vores egen naturforvaltende dyrlæge, og sammen med en række gode kolleger skal du varetage den praktiske indsats med dyrene i naturen. Ud over arbejdet med dyrene kommer du også til at arbejde med andre praktiske opgaver i relation til naturforvaltning og friluftsliv.

Vi ønsker at finde en kollega, der kan tilføre enheden nye kompetencer inden for dyrehold, dyrevelfærd og vores evne til at forstå samspillet mellem natur og fritlevende husdyr. Du kommer til at varetage alle de praktiske opgaver der findes omkring holdet af dyr, så vi er sikre på, at dyrenes trivsel, velfærd og naturudvikling går hånd i hånd. Du bliver en del af et hold, der fordeler arbejdsindsatsen uden for normal arbejdstid i en vagtordning.

Din profil
Vi forventer, at du har en praktisk rettet uddannelse inden for praktisk dyrehold som eksempelvis dyrepasser, skov- og naturtekniker, en landbrugsuddannelse, veterinærsygeplejerske/hestepraksis/hestehold eller lignende.

Det betyder samtidig meget for os, at du er god til mennesker og dyr, og at du ønsker at bidrage positivt til opgaveløsningen og fællesskabet på arbejdspladsen.

Vi leder efter en ny kollega, der:

  • Har hjertet det rette sted. Som brænder for at arbejde med både store dyr i naturlige omgivelser, natur/biodiversitet, og er klar til at give den en ekstra indsats, når for eksempel dyrene har behov for det.
  • Har nogle års erfaring, opnået gennem uddannelse og praktisk arbejde med store planteædere som heste og køer, gerne i naturlige omgivelser. Og så ønsker vi at du kan lære fra dig, så du hermed medvirker til at opbygge vores samlede kompetencer på det her område.
  • Kan bidrage til vores praktiske naturforvaltning og arbejde med friluftsliv, når der er plads til det i løbet af arbejdsdagen.
  • Er god til at samarbejde – at du naturligt etablerer og vedligeholder gode relationer med andre mennesker.
  • Er robust og kan bevare overblik og ro når du bliver presset.
  • Er en god formidler af den indsats vi gennemfører, så du kan være Naturstyrelsens repræsentant i hverdagens møde med de mange mennesker, der benytter vores naturarealer.
  • Har – eller let kan tilegne dig – IT-færdigheder på brugerniveau i enkle systemer i en stadig mere IT-præget hverdag.
  • Er fleksibel og er indstillet på at tilrettelægge en hverdag, hvor der indgår opgaver og vagttjeneste i forhold til dyrene uden for normal arbejdstid.
Vi tilbyder
Vi tilbyder dig en plads på et hold, hvor vi arbejder passioneret med natur og friluftsliv på de største sammenhængende naturområder, der findes herhjemme. Vi er stolte af det, som vi præsterer, og vi kan lide at arbejde sammen på tværs af faggrupper. Vi vil give dig det bedst mulige grundlag for dit arbejde, så du kan bruge din energi, faglighed og kreativitet til at skabe gode løsninger og resultater.

Der er højt til loftet på vores arbejdsplads. Du vil få ansvar og mulighed for at afprøve og udvikle dit arbejdsområde. Naturstyrelsen udvikler i de her år markant sin tilgang til forvaltning af den statsejede natur – mindre fokus på produktion og mere fokus på natur og friluftsliv. Det er en spændende tid, hvor du vil få mulighed for at bidrage til den nye retning for styrelsens arbejde.

Du skal bo hensigtsmæssigt i forhold til beliggenheden af Naturnationalpark Hanstholm, så du hurtigt kan være på arealet hvis der er behov for det. Det er muligt at få stillet en velbeliggende tjenestebolig til rådighed.

Løn- og ansættelsesvilkår
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til fællesoverenskomsten mellem Skatteministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område (OAO-S-fællesoverenskomst) samt tilhørende organisationsaftale for skov- og naturteknikere m.fl. ansat i Naturstyrelsen eller organisationsaftale for landbrugsarbejdere, gartneriarbejdere, gartnere og forsøgsmedarbejdere.

Ansættelsesområdet er Naturstyrelsen Thy, Søholtvej 6, 7700 Thisted.

Kørekort til peronbil er påkrævet.

Tiltrædelse 1. august eller 15. august 2024.

Flere oplysninger
Såfremt du ønsker yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte personaleleder Per Hyttel, tlf. nr. 26 87 54 30.

Sådan søger du stillingen
Du søger stillingen online. Dine oplysninger vedlagt ansøgning, CV og uddannelsesbeviser skal vi have senest den 12. juni 2024.

Første runde af samtaler forventes afholdt den 20. juni 2024, med mulighed for 2. runde samtaler den 26. juni 2024.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Thisted Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Naturstyrelsen, Thy, Søholtvej , 7700 Thisted

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 12-06-2024; - ansøgningsfristen er overskredet

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6056938

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet