Gratis, uvildig gældsrådgivning rykker ind i Frivilligcentret i Struer

Foto: KFUM’s Sociale Arbejde. I Struer og det omkringliggende område tilbyder KFUM's Sociale Arbejde i Struer Frivilligcenter nu gratis og uvildig økonomi- og gældsrådgivning til alle.
Profilbillede
dato

Fremover kan mennesker i Struer og omegn få gratis, uvildig økonomi- og gældsrådgivning fra KFUM’s Sociale Arbejde i Struer Frivilligcenter.

Rådgivningen ydes af fagpersoner, som arbejder frivilligt. I Struer står Kurt Madsen for rådgivningen, og han har de seneste år hjulpet omkring 140 mennesker med deres økonomi og gæld. Til daglig arbejder Kurt Madsen som bankrådgiver i Sparekassen Danmark i Struer.

Der er mulighed for rådgivning tirsdage i lige uger mellem klokken 16 og 18 i Aktivitetscentret, som ligger i Skolegade 5A, 7600 Struer. Der skal aftales tid på forhånd på telefon 2427 6084.

KFUM’s Sociale Arbejdes økonomi- og gældsrådgivning har kontorer 30 steder i Danmark og hjælper årligt over 2000 mennesker – et tal som har været i kraftig stigning de seneste år.

Det er muligt at få hjælp til både budgetplanlægning, vejledning om skat (forskudsopgørelse, årsopgørelse, mv.), muligheder for gældssanering, boligydelser og boligstøtte, uddannelseshjælp og SU, søgning af enkeltydelser til bl.a. medicin, tandbehandling og flytteudgifter, rådgivning om forbrugslån, kviklån og SMS-lån samt kontakt til - og evt. forhandling med - kreditorer mv.

KFUM’s Sociale Arbejde tilbyder også gratis onlinerådgivning på ungøkonomi.dk eller via telefon. Projektet var oprindeligt målrettet unge, men i dag kan alle – uanset alder – få gratis, uvildig rådgivning af fagpersoner. Det er muligt at være anonym, hvis man ønsker det.

Økonomi- og gældsrådgivningen under KFUM’s Sociale Arbejde er akkrediteret af RådgivningsDanmark, hvilket sikrer brugerne, at rådgivningen har været igennem en kvalitetsvurdering af, hvorvidt tilbuddet lever op til en række fælles standarder for gratis, sociale rådgivningstilbud.

KFUM's Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer, fx ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, som står udsat. Med 200 institutioner og sociale tilbud, 1.200 ansatte og 2.750 frivillige er KFUM's Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer.

Kilde: KFUM’s Sociale Arbejde